Kompendium af Islamiske Tekster - Del 1: En introduktion til islams grundlæggende lære
  • Kompendium af Islamiske Tekster - Del 1: En introduktion til islams grundlæggende lære
  • Kompendium af Islamiske Tekster - Del 1: En introduktion til islams grundlæggende lære

Kompendium af Islamiske Tekster - Del 1: En introduktion til islams grundlæggende lære - 2. udgave

199,95 kr.
Antal
2-3 hverdage

 

Godkendt webshop. Betal med kreditkort

  FAST fragt 35 kr. (GLS). Gratis fragt fra 499 kr.

Mulighed for gratis afhentning.

 

Fuld 14 dages returret fra modtagelse af ordre

En bog som kan gavne alle dansk talende, da den dækker over mange forskellige aspekter af Islam.

2. udgave af dette populære værk blev udgivet - d. 10. februar 2016.

 

Kompendium af Islamiske Tekster – del 1 er en tekstsamling bestående af tyve tekster, der giver en indføring i grundlæggende islamisk lære. Teksterne omfatter emner som islamisk troslære, tilbedelse, spiritualitet, historie, recitationslære og Profeten Muḥammads (Allāhs velsignelser og fred være med ham) liv. Herudover indeholder kompendiet udvalgte kapitler og passager fra Koranen samt deres oversættelse til dansk.

Alle teksterne tager udgangspunkt i anerkendt og konsensuspræget islamisk litteratur, der, på oplysende og beskrivende vis, giver læseren en basal indføring i islam på let forståeligt dansk, uden at være polemisk eller fordømmende.

Materialet er som udgangspunkt tiltænkt et undervisningsmiljø med kvalificerede undervisere og deres uddybende forklaringer til de studerende, hvorfor nogle af teksterne kan forekomme komprimerede, hvis den studerende ikke på forhånd besidder den nødvendige baggrundsviden. Studerende med en vis baggrundsviden om islam kan givetvis få gavn af teksterne på egen hånd, men for at opnå optimalt udbytte, er det anbefalet, at man studerer teksterne med en kyndig underviser.

Kompendium af Islamiske Tekster – del 1 blev udarbejdet som led i IslamAkademiets uddannelses- og oplysningsindsats, der tilbyder en bred og dybdegående indsigt i de islamiske discipliner og videnskaber på et højt fagligt niveau.

I denne udgave er der rettet op på alle de fejl og mangler, som er blevet påpeget og fundet igennem tiden. Taste- og stavefejl er blevet rettet, adskillige passager er blevet sprogligt revideret, ligesom formatet og kvaliteten er væsentligt forbedret. Denne udgave lever i langt højere grad op til IslamAkademiets oprindelige forventninger og ambitioner med udgivelsen.

IslamAkademiet er et dansk center for islamiske studier, som blev etableret i 2009 af muslimske akademikere med en faglig ekspertise inden for islam, og har lige siden afholdt kurser og undervisning med stor succes. IslamAkademiets formål er at fremme en autentisk, troværdig og tidssvarende forståelse af islam i Danmark igennem undervisning og udgivelse af faglitteratur.

***

Muhammad Zubair Butt Hussain, cand.polit. og samfundsdebattør:

»Nærværende udgivelse fra IslamAkademiet 'Kompendium af islamiske tekster' er et vigtigt og tidssvarende bidrag til islamisk litteratur på dansk. Et bidrag, der igennem længere tid har været efterspurgt af den yngre generation af danske muslimer. Publikationen, der er en revideret udgave af første udgivelse, giver ikke kun et indblik i retningslinjer for praksis inden for islam, men er også en essentiel indføring i den grundlæggende lære for sunni-islam, og giver dermed klare og praktiske instrukser til efterlevelse af islam i hverdagen i henhold til Koranen og Profeten Muhammads (Allah velsigne ham og give ham fred) sunnah.

Det, at kompendiet tager udgangspunkt i klassiske islamiske tekster, samt tilhørende tolkninger, samt det, at der bliver undervist ud fra foreliggende, er et af flere væsentlige styrker ved det arbejde, der nu udgives. Men samtidig udgør denne form for litteratur også et værn mod den forvanskning og misfortolkning af islamiske tekster, der i øjeblikket pågår flere steder i verden, uagtet hvem afsenderen måtte være. Skændige handlinger og udlægninger i islams navn kan ikke imødegås ved alene at lægge afstand, men skal følges op med viden, praksis og udbredelse af fortolkningsrammerne af muslimerne selv, hvor nærværende er et bidrag blandt flere.

Det er essentielt for muslimer at deres viden, praksis og formidling refererer til grundlæren for islam, hvor Profeten Muhammad (Allah velsigne ham og give ham fred) ses som ikonet for efterlevelse af samme. Det betyder, at størstedelen af de klassiske lærde ser det nødvendigt at konsolidere det korpus af islamisk teologi, som de overlevende og anerkendte retsskoler har stået for i mere end ét årtusinde. Med dette kompendium på dansk, så lettes den umiddelbare tilgang til den ønskede førstehåndsviden, også selvom man ikke behersker arabisk som sprog.« 

***

Jørgen Bæk Simonsen, dr.phil. og professor:

»Imran bin Munir Husayn og Tariq Muhammad Amin har udarbejdet Kompendium af islamiske tekster udgivet af IslamAkademiet/Center for islamiske studier. Kompendiet rummer forskellige tekster til belysning af det forfatterne betegner som ‘islams grundlæggende lære’ og er henvendt til alle, der ønsker et bedre og mere velfunderet syn på, hvad islam er. De to forfattere redegør for forskellige sider af islam med omhyggelig introduktion til islams troslære, islams tilbedelse og tilbedelsens indre dimensioner. Dertil kommer bidrag om den måde islamisk ret har klassificeret handlinger ligesom der er kapitler der forklarer den rolle profetens sunna har for muslimers daglige gøren og laden.

De to forfattere er aktivt engageret i uddannelsen af muslimer generelt, og jeg kan på det varmeste anbefale Kompendium af islamiske tekster til alle, der gerne vil vide mere om islam og muslimer præsenteret af aktive muslimer selv.«

Produktinformation

Antal sider:
236
Sprog:
Dansk
Indbinding:
Paperback
Forlag:
IslamAkademiet.dk
ISBN-13:
978-8-7991891-6-8
Udgivet:
10. februar 2016
Udgave:
2. udgave

Du vil eventuelt også synes om